З моменту розпаду Радянського Союзу минуло понад 30 років, але багато людей досі живуть за радянськими звичками, які дорівнювали норму через серйозний дефіцит і, звичайно ж, зубожіння народу.

Погляньмо, від чого краще відмовитися зараз, щоб полегшити собі життя. Тим більше, останні місяці – ідеальний час, щоб зробити це. Бо триває повномасштабна війна, яка так чи інакше змушує людей замислитися, чи хочуть вони за допомогою якихось речей бути "пов'язаними" з росіянами та СРСР.

Автомобілі в СРСР, фото: російські ЗМІ
Автомобілі в СРСР, фото: російські ЗМІ

Народу Радянського Союзу завжди не вистачало нового, тому люди і жили в очікуванні кращих часів... через що і сформувалася звичка "відкладати все найкласніше на потім". Смачний десерт — до чаювання з гостями, які ніколи не могли прийти. Стильний одяг одягають тільки на великі заходи, а меблі накривають плівками та пледами, щоб вона довше залишалася новою.

З наступною звичкою, здається, стикався кожен... це звичка "їсти все". Багато хто з нас виріс зі звичкою їсти все до кінця, не зупиняючись. У той час як другі страви обов'язково їсти лише із хлібом. Формування цієї звички було з хронічним голодом і бажанням вгамувати голод. Борщ їли три дні, доки не скінчився.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

СРСР, фото: BOOM
СРСР, фото: BOOM

Вдома всі носять тільки старі речі, бо найкращий одяг завжди лежить у шафі, чекає на якийсь надважливий захід у вашому житті. Домашній гардероб - це завжди те, що вже давно настав час було б викинути. І насамкінець проблема того, що люди залежали від думки колег, сусідів, родичів.

Нагадаємо, може валятися у вас у кишені: за якусь українську монету готові заплатити 15 500 грн

Як повідомляв "Знай.uа", українцям впарюють фальсифікат олії: як відрізнити підробку, дві головні ознаки

Знай.ua писав, школярі під Києвом досі вчать повісті про Москву в програмі: "Підручники які є..."