Україна живе в умовах повномасштабної фази війни практично рік... уже понад 355 днів минуло з того часу, як росіяни вторглися на територію нашої країни.

Спочатку розмови про це хоч і не йшли, але коли наші військові чітко заявили, що перемога настане лише тоді, коли будуть звільнені Донецька, Луганська області та Крим... тоді російська влада почала лякати нас ядерним ударом.

ЗСУ, фото: Генштаб ЗСУ
ЗСУ, фото: Генштаб ЗСУ

Західні країни дали путіну та його посіпакам чіткі сигнали, що станеться у разі ядерного удару по Україні. Проте журнал Risk Analysis все ж таки поділився корисною інформацією, які країни є найкращими в умовах ядерного апокаліпсису.

Дослідники Метт Бойд та Нік Вілсон передбачили вплив глобальної катастрофи (включаючи ядерну війну та удари астероїдів) на 38 острівних держав. Вони враховували такі фактори, як те, наскільки швидко у регіоні може відновитися виробництво продуктів харчування та енергії, і чи є місця, де можна сховатися та перечекати великомасштабної катастрофи.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Висновок один - у Новій Зеландії та Австралії шансів набагато більше, ніж у решти. Хоча недалеко від них у списку є Ісландія, Індонезія, Філіппіни та частина островів, які знаходяться в Тихому океані.

Ядерний вибух. Фото: кадр з відео
Ядерний вибух. Фото: кадр з відео

Нова Зеландія знаходиться на першому місці, тому що має низку переваг - стійкість до різких перепадів температур і оточення океаном, що врятує від наслідків ядерної зими. Ніхто не здогадається атакувати Нову Зеландію, тому що ця країна не має в арсеналі такого виду озброєння.

Серед проблем описується припинення торгівлі зі США та Великобританією, слабка промисловість та ненадійні джерела енергопостачання.

Нагадаємо, США пообіцяли завдати ядерного удару першими, але є нюанс.

Як повідомляв "Знай.uа", Росія піддасться ядерному удару: Борис Джонсон попередив Путіна про тяжкі наслідки

Знай.ua писав, США допоможуть Україні деокупувати півострів, у Байдена готові на ескалацію: "Без Криму все розвалиться"