Повномасштабна війна росії проти України відкинула нашу країну на 15 років назад у питанні боротьби з бідністю.

Через рф кількість українців, що опинилися за межею виживання, збільшилася на 8 млн осіб. Про це розповів в інтерв'ю регіональний директор Світового банку в справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Вторгнення росії в Україну, за його словами, це трагедія, яка має серйозні людські й економічні наслідки.

За нашими оцінками, за межею бідності опинилися ще 8 мільйонів українців порівняно з довоєнним періодом. Тобто країна відкинута на 15 років назад у досягненні своїх цілей щодо скорочення рівня бідності, — зазначив він.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Аруп Банерджі вважає, що Україна продемонструвала надзвичайну стійкість у боротьбі з агресором. Він зазначив, що Україна потребує серйозного фінансування. Але головне для нашої країни зараз — визначитися з пріоритетними витратами, а потім ефективно, прозоро та результативно керувати процесом використання коштів.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Він зазначив, що українській владі необхідно звернутися до світової практики подолання криз, знизити рівень бюрократії, та збільшити прозорість, щоб швидко досягити успіху.

Нагадаємо, ми писали, що росіянин переїхав до України і похвалився, що тут не крадуть троянди: "Під враженням після передач Скабеєвої".

Як повідомляв "Знай.ua" пенсії "підтягнуть" навіть тим, кому не планували: у Мінсоцполітики розповіли про весняну індексацію.

Також "Знай.ua" інформував, декретна відпустка в Україні: які нові правила чекають на батьків.