В українських супермаркетах продовжують зростати ціни на м'ясо. Винятком не стала і курятина, темпи подорожчання якої не сповільнюються. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В умовах повномасштабної війни є багато факторів, які змушують ціни на продукти харчування повзти нагору. Якщо говорити про м'ясо, то головна причина це руйнування ферм, скорочення поголів'я, на відновлення якого потрібен час.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 28 лютого в українських супермаркетах переважно спостерігається підвищення цін на курятину. Середній цінник на куряче стегно становить 99,95 гривні за кіло, що на понад 2 гривні дорожче, ніж місяцем раніше. У січні цінник був на рівні 97,75 гривень за кіло.

Гомілка з 71,15 гривні подорожчала до 78,45 гривні за кілограм. Ціни варіюються від 71,90 до 84,99 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін

Середній цінник на куряче філе знизився - із 138,38 до 135,60 гривні за кілограм. Діапазон цін становить від 129,90 до 139,00 гривень за кілограм, залежно від торгової мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звичні соуси обійдуться недешево: супермаркети показали нові ціни на томатну пасту, кетчуп та майонез.

Також наш портал інформував, ціни зросли майже на половину: українців приголомшили подорожчанням моркви, цибулі та капусти.

Крім того, ми писали, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.