Українці можуть зіткнутися зі складнощами під час оформлення пенсії: як діяти, щоб отримати заслужені виплати

Деякі українці можуть мати справу зі складнощами при оформленні пенсії. Насамперед це стосується внутрішніх переселенців, які втратили або залишили свою трудову книжку на тимчасово окупованій території. Як діяти у подібній ситуації, щоб підтвердити стаж та отримати заслужені виплати, повідомили у Мінреінтеграції.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Тарифи на газ в Україні: скільки доведеться віддати за куб у березні, ціни постачальників

В Україні продовжує діяти заборона на підвищення тарифів за ЖКП до кінця воєнного стану. Однак деякі комунальні послуги продовжують дорожчати. Для наших читачів є важливі новини – постачальники блакитного палива для побутових споживачів озвучили нові ціни, які діятимуть із 1 березня.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні випустили нову 5-гривневу монетку: чому вона унікальна ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Тарифи на газ, кадр з відео
Тарифи на газ, кадр з відео

Боги почули наші молитви: в Україні водіям пом'якшили покарання за ГБО, можна спокійно їздити

Для всіх наших читачів, які мають пряме відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Так, в українському парламенті нардепи зареєстрували проект закону, яким передбачається змінити умови переобладнання транспортного засобу для роботи на газовому моторному паливі чи альтернативних видах рідкого та газового палива.

Автомобілісти, кадр з відео
Автомобілісти, кадр з відео

Тепер це делікатес? В Україні різко піднялися ціни на продукти "борщового набору"

Українці за останній рік відчутно помітили, що практично всі продукти із "борщового набору" піднялися в ціні. Однак цей "індекс" постійно змінюється, необхідно встигати за цінниками, щоб точно знати, скільки сьогодні коштують ці продукти.

Борщовий набір, скріншот з відео
Борщовий набір, скріншот з відео

Подорожчання було неминучим? В Україні майже на 20% скоротилося виробництво яєць

Повномасштабне російське вторгнення вкрай негативно вдарило по всіх галузях економіки, зокрема сильно постраждав аграрний сектор. У 2022 році суттєво скоротилося виробництво яєць, м'яса та молока. Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Виїзд за кордон на авто: водіям нагадали про спеціальний режим, список документів

Для всіх наших читачів, які мають можливість виїжджати за кордон як водій, є важлива інформація. Важливо розуміти, що під час воєнного стану, щоб перетнути державний кордон, потрібно надати низку документів. асамперед потрібно мати при собі свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для виїзду за кордон, це у випадку, якщо ви виїжджаєте на авто, власником якого не є.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел