Деякі українці можуть мати справу зі складнощами при оформленні пенсії. Насамперед це стосується внутрішніх переселенців, які втратили або залишили свою трудову книжку на тимчасово окупованій території. Як діяти у подібній ситуації, щоб підтвердити стаж та отримати заслужені виплати, повідомили у Мінреінтеграції.

Так, якщо переселенець втратив трудову книжку на тимчасово окупованій території і має підтвердити страховий стаж для призначення пенсії, зробити це можна в кілька кліків. Система Пенсійного фонду України зберігає дані і з 2000 року генерується електронний запис зайнятості.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Втрачену інформацію українець може відновити, скориставшись порталом електронного обслуговування Пенсійного фонду або за допомогою мобільного додатка.

Робиться це у три простих кроки:

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • Авторизуватися на порталі за допомогою електронного підпису або через BankID;
  • вибрати "Комунікації з ПФУ" та клікнути на "Запит на отримання електронних документів";
  • із запропонованого списку вибрати "Виписка з ЕКТ" та заповнити інші необхідні поля, а потім надіслати запит.

Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube
Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube

Через кілька хвилин у розділі "Мої звернення" можна побачити інформацію про періоди роботи та завантажити її на свій пристрій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати від 2000 до 3000 грн щомісячної допомоги: хто може претендувати на виплати у 2023 році.

Також наш портал інформував, що ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.