У народі цього свята відразу кілька назв: Тимофій Весновій чи Тимофій Весняний, Весняк і просто Тимофій.

А назвали його так із двох причин. По-перше, у православ'ї вшановують пам'ять Тимофія Олімпійського, а по-друге, у цей день зазвичай дме дуже теплий весняний вітер.

Вважається, що тим часом розгулюються темні сили. Адже вони вже прокинулися після холодної зими. Отже, саме час починати проводити різні ритуали, щоб вигнати нечисть. Тому прийнято розводити багаття. Їх пов'язували із сонячним світлом, адже саме його бояться духи. Від такого вогню підпалювали смолоскипи і проходили з ними вулицями, полями, щоб нечисть не надумала зіпсувати землю.

Багаття з книг
Багаття з книг

Цей день стане чудовим часом, щоб очиститися від гріхів, хвороб та інших проблем. Для цього потрібно просто стрибнути через багаття. Також викиньте весь мотлох, який залишився у вас вдома. Він збирається за зиму, так само, як і негативна енергія. Тому позбавившись непотрібних речей, ви зможете позбутися і багатьох проблем і бід. Сміття навіть варто спалити.

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

Якщо ж ви купите цього дня нове взуття, то воно прослужить дуже довго. А ще сьогодні сняться пророчі сни. Але найстрашніші з них - пов'язані з волоссям, тому що повинні принести багато нещасть і в них сумні значення. Якщо ви підстригли волосся уві сні, то це до збитків і невдач, якщо робили його кучерявим, почуєте про себе плітки. Але були й інші значення снів - якщо ви впіймали злодія, чекайте, що вам зрадить чоловік, захворіли уві сні - матимете міцне здоров'я, курили - зганьбитися, опухли пальці - будете багатими, а якщо ви розбили голову - чекайте нових турбот.

Спляча людина, фото: Знай.ua
Спляча людина, фото: Знай.ua

Що не можна робити

Не можна розпочинати 5 березня нових справ, вони закінчаться невдачами. Але також не можна залишати незавершеними старі. Тому потрібно обов'язково саме ними й зайнятися. Не пийте алкоголь, не тільки через пост, але також за народними повір'ями на вас чекатимуть погані наслідки. Не садіть рослини та не поливайте їх. Тоді вони не зростатимуть. А якщо вам наснився сон, запам'ятайте його, бо він точно буде віщим.

Нагадаємо, що часу залишилося до 20 березня: українці можуть одержати нову грошову допомогу, як подати заявку.

Раніше ми повідомляли, що помідори подорожчали на 73 грн., а огірки продають по 250 грн.: супермаркети здивували весняними цінами.