У одній з держав ЄС українські біженці не змогли отримати обіцяну допомогу від держави.

Йдеться про доволі заможну країну, Іспанію, де біженцям обіцяли виплачувати по 400 євро на місяць та ще по 100 євро на дитину. Про це пише видання Associated Press.

Євро. Фото: Знай. UA
Євро. Фото: Знай. UA

У червні уряд Іспанії заявив, що виплатить "найуразливішим" українським родинам по 400 євро грошової допомоги щомісячно, з фонду в 52,8 мільйона євро. Виплати мали здійснювати регіональні адміністрації Іспанії. Кожна сім'я, яка належить до цієї категорії, також отримуватиме додаткові 100 євро на місяць на дитину.

Однак у деяких регіонах, як Валенсія, Каталонія та Мадрид виплати так і не стартували. Варто зазначити, що у цих регіонах проживає понад дві третини зі 168 тисяч українців, зареєстрованих Міністерством внутрішніх справ як під тимчасовим захистом в Іспанії.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

У Міністерстві інклюзії, яке відповідальне за виплати коштів, "спихають" невиплати українцям тим, що їх не виплачують регіональні адміністрації, адже дані передані були ще в жовтні минулого року.

Регіональні чиновники Каталонії заявляють, що у затримці винен центральний уряд і складнощі в технічній документації.

Наразі влада Валенсії та Каталонії розраховує виплатити допомогу протягом місяця.

Допомогу від Іспанії можуть отримати українці, які мають тимчасовий захист в Іспанії, не перебувають на утриманні офіційних благодійних організацій (Червоний Хрест, Карітас, Сеар тощо), мають прописку та не мають доходу.

Нагадаємо, ми писали, що часу залишилось до 20 березня: українці можуть отримати нову грошову допомогу, як подати заявку.

Як повідомляв "Знай.ua" українка у Барселоні викотила претензії через погану безкоштовну квартиру: "Це нормальні умови?".

Також "Знай.ua" інформував, українці можуть отримати картку платника податків за кордоном: що потрібно для відновлення.