Після закінчення війни Україні належить зробити велику роботу з відновлення, а для цього долучатимуть громадян. Коли бойові дії вщухнуть, влада може оголосити про початок цільової мобілізації.

Це передбачають зміни у законі, прийняті у березні 2022 року, а рішення про порядок проведення цільової мобілізації прийматиме президент країни.

Зруйноване майно, скріншот: YouTube
Зруйноване майно, скріншот: YouTube

Така мобілізація націлена на ліквідацію наслідків війни, а також відновлення населених пунктів, які були зруйновані внаслідок вторгнення росії. Влада оновила Положення про єдину державну систему цивільного захисту пунктом про додаткові завдання у період відновлення.

Які завдання виконуватимуть мобілізовані:

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
  • ліквідація наслідків воєнних дій на постраждалих територіях;
  • заходи щодо відновлення об'єктів критичної інфраструктури;
  • визначення населених пунктів, які потребують проведення гуманітарного розмінування;
  • маркування небезпечних територій.

У документі сказано, що призиватимуть сили цивільного захисту, а допомогу їм нададуть пожежно-рятувальні, аварійно-рятувальні служби та інші підрозділи.

Суспільно корисні роботи, фото з вільних джерел
Суспільно корисні роботи, фото з вільних джерел

Мобілізувати також можуть працездатних громадян, які не підлягають призову на військову службу і не мають обмежень за віком та станом здоров'я. Добровольці вже зараз можуть заповнити форму для участі у відновленні країни.

Нагадаємо, що буде з українцями, які отримали повістку від ТЦК не за місцем реєстрації: "Питання розрулюється..."

Раніше ми писали про те, що в Україні деяким військовозобов'язаним скасують бронювання від служби