Перед тим, як йти в магазин можна не думати про те, чи є в гаманці готівка. Адже і у великих, і у маленьких магазинах мають бути термінали, для оплати безготівково.

Тобто, якщо ви проживаєте у населеному пункті, з кількістю мешканців 5 тисяч і більше, ви можете вимагати від продавців, щоб розрахували вас безготівково. У разі відмови, кожен може звернутися про порушення своїх прав фахівцям Держпродспоживслужби. Про це зазначають у відомстві.

Картка. Фото: Приватбанк
Картка. Фото: Приватбанк
Картка. Фото: Приватбанк

Це значить що, відмова у безготівковому розрахунку за придбані товари та надані послуги свідчить про обмеження прав споживача та є порушенням вимог законодавства, за яке передбачена відповідальність за статтею 23 Закону України "Про захист прав споживачів" та статтею 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення, — йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі також нагадують, що правило діє лише якщо населений пункт знаходиться на підконтрольній території України та має кількість мешканців понад 5 тисяч.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Розрахунок у терміналі. Фото: Youtube
Розрахунок у терміналі. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що рідкісна монета в Україні номіналом 10 копійок коштує понад 6 тис. грн: пора трусити скарбничку.

Як повідомляв "Знай.ua" повістку доставлять швидко і з вітерцем: українські військкоми роз'їжджають на самокатах, від таких "не втекти".

Також "Знай.ua" інформував, шило на мило? Навколо 8 березня тривають дебати, як пропонують перейменувати свято.