Вже понад 365 днів Україна живе у стані повномасштабної війни, започаткованої росіянами 24 лютого 2022 року.

Це той самий день, коли більшість громадян нарешті прокинулися і остаточно розірвали будь-які зв'язки з росіянами, які навіть не спробували вирішити проблему свого уряду, підтримавши збройне вторгнення до нашої країни. Через що тисячами українців було ухвалено рішення перейти державною мовою.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Щоб уникнути поширених помилок в українській мові, важливо розуміти їхню сутність та правильно запам'ятовувати правила. Серед основних помилок можна виділити русизми, плеоназми, неправильне вживання привітань, прощань, а також помилкове написання "будь ласка" та багато іншого.

Щодо "русизмів" - поширених мовних помилок, які з'явилися під впливом російської мови - дуже допоможе наступна таблиця.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Русизми
Русизми

"Будь ласка" завжди пишеться окремо, без використання дефісу. Коми при вставних словах - ними виділяються, наприклад, "по-перше", "безперечно" та "на мою думку". Але є й такі слова, при використанні яких коми не ставляться — буквально, навіть, приблизно, майже, якби, до того ж, немовби, часом, ніби, нібито, між тим, тим часом, адже, все-таки, якраз, при цьому, якби, принаймні, от, за традицією, як-не-як, де-не-де.

Нагадаємо, скажена Фаріон накинулася на неправильні імена українців: "Дуже багато питань"

Як повідомляв "Знай.uа", в УАФ зганьбилися, "втративши" Закарпатську область на карті України: "Всіх собак на дизайнера"

Знай.ua писав, викладач столичного вузу почала "відправляти" дітей на фронт через прохання спілкуватися українською