Українці, які прихистили у своєму домі внутрішньо переміщених осіб, мають право на отримання компенсації від держави за кожен день такого розміщення. Однак родичі на таку компенсацію не мають права.

До 31 березня 2023 року ця сума становитиме 30 грн за день. Є виключення щодо отримання таких виплат — родичі людини зі статусом ВПО не можуть претендувати на такі кошти. Про це повідомляють у пабліку "Право на захист".

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Зазначаться, що порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб визначає механізм компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб.

А от самі внутрішньо переміщені особи в разі проживання в родичів мають право на отримання допомоги на проживання в розмірі 2000 грн на дорослу людину та 3000 грн на особу з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що субсидію доведеться повернути державі: у ПФУ назвали дві причини.

Як повідомляв "Знай.ua" переказувати кошти будемо по новому: НБУ запускає нову систему платежів.

Також "Знай.ua" інформував, "Укрпошта" посадить листонош на електробайки, щоб покращити сервіс: обіцяють "швидку і зручну" доставку.