Деякі українці можуть не отримати житлову субсидію на сезон, що не опалюється. Хто ризикує залишитися без виплат і що потрібно зробити, щоб не допустити цього, повідомляє "Пенсійний кур'єр" в facebook.

В Україні кожна сім'я, яка потребує допомоги, може оформити житлову субсидію. Втім, існують правила надання даної допомоги, тож у ряді випадків в оформленні субсидії можуть відмовити. Однією з найпоширеніших причин є заборгованість із оплати житлово-комунальних послуг.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, якщо домогосподарство має простроченість з оплати за комуналку понад три місяці та розмір боргу понад 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 680 гривням, то допомога на оплату ЖКП не призначається.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Отже, для призначення субсидії на неопалювальний сезон за наявності боргів до травня потрібно встигнути:

  • або погасити їх;
  • або укласти договір із постачальниками житлово-комунальних послуг щодо реструктуризації заборгованостей;
  • або надати документальне підтвердження оскарження заборгованості в судовому порядку.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 1700 гривень на оплату комуналки: як українцям оформити заявку, щоб отримати державну допомогу.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці скаржаться на роботу "Нафтогазу", показники лічильника не передати, а суми у платіжках надхмарні: "З січня почався жах".