Професійний серфер згадував жахливий момент, коли акула розміром з автомобіль встромила свої щелепи, схожі на лещата, у його стегно.

Бретт Коннеллан із Сіднея вирушив на вечірній серфінг після того, як виявив, що його магазин пляжного спорядження пограбований. Тодішній 22-річний хлопець сидів на дошці з ногами у воді, коли зуби звіра вп'ялися в його плоть і почали пожирати кінцівку.

Гренландська акула, Lenta
Гренландська акула, Lenta

У розмові з The Times Конеллан згадував: "Це був звичайний день, як будь-який інший. Я пішов займатися серфінгом на своєму улюбленому пляжі, і тоді все змінилося".

Коннеллан закричав своєму другові Джоелу Трісту, перш ніж за секунду вирішив не дивитися вниз на дірку в своїй нозі, де було розірвано три чверті його лівого стегна.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Потім він витягнув тіло, що залишилося, з щелепи акули, а його друг Трист поплив назад до берега за допомогою.

Зараз 28-річний чоловік сказав: "Я не хотів дивитися вниз, тому що не хотів шокуватися, я не хотів бачити, скільки крові я втрачаю".

Коннеллан втратив так багато крові, що його органи відмовлялися працювати, але, на щастя, поблизу плавала медсестра інтенсивної терапії та наклала джгут, зроблений з мотузки для ніг дошки для серфінгу.

Серфер Бретт Коннеллан, фото: brettconnellan/Instagram
Серфер Бретт Коннеллан, фото: brettconnellan/Instagram

Ця медсестра тепер дружина його друга. Після того, як Коннеллан витратив роки на одужання, кинувши виклик лікарям, які думали, що він ніколи не зможе ходити, не кажучи вже про те, щоб повернутися на воду.

Він додав: "Я завжди говорю, що, незважаючи на те, що акула завдала мені фізичних збитків і проблем, зрештою вона дала мені набагато більше".

Через п'ять місяців після нападу м'яза передньої частини його лівої ноги — квадрицепси — було відновлено за допомогою м'язів, пересаджених зі спини, і Коннеллан, незважаючи ні на що, знову зайнявся серфінгом.

Коннеллан і товариш, який пережив напад акули, Дейв Пірсон заснував "Клуб укусів" - групу підтримки для тих, хто вижив.

Акула, фото: Знай.ua
Акула, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що 28 дівчаток забрали до лікарні прямо зі школи після спілкування з духами, директор мовчить: "Через брак їжі".

Раніше ми повідомляли, що хлопець хотів купити миле цуценя, а отримав гієну, яка мало не відкусила йому ногу: "Я намагався грати, а вона сміялася".