В Україні до 24 серпня триватиме воєнний стан, чоловіки та жінки військовозобов'язані мають знаходитися у межах країни, та за вимоги командування з'явитися до Територіальних центрів комплектації, для подальшого вирушення на фронт.

В перелік військовозобов'язаних входять медики, однак до 2026 року українки, які мають медичну спеціалізацію, не підлягатимуть обов'язковій мобілізації. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

жінки-військовослужбовці, фото:slovoidilo
жінки-військовослужбовці, фото:slovoidilo

За словами Маляр, наразі немає мобілізації жінок, проте є зміни щодо системи обліку.

До 2026 року навіть для українок, які мають медичну спеціальність — єдину, за якою вони можуть підлягати мобілізації, не буде обов'язкової постановки на облік. Інші професії — лише в добровільному порядку, – заявила заступниця.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Маляр розповіла, що Генштаб ЗСУ мав розроблену систему щодо відтермінування призову медиків до 2026 року ще до початку війни.

Жінки на фронті. Фото: скриншот з відео
Жінки на фронті. Фото: скриншот з відео

Там немає нічого, щоб ускладнювало ситуацію резервістів, призовників, людей, які перебувають на обліку. Йдеться про спрощення системи обліку, – додала Маляр.

Повідомляється, що наразі 5 тисяч жінок перебувають на фронті.

Нагадаємо, ми писали, що ухилення мобілізації за кордоном: після повернення в Україну чоловіки, які втекли будуть нести відповідальність.

Як повідомляв "Знай.ua" українські військкоми знайшли "золоту жилу": прийшли перевіряти молодь на гучну тусовку у нічний клуб.

Також "Знай.ua" інформував, білоруські прикордонники поскаржилися, що українці погрожують їм "повішеним Валерою" у лісі.