Журналісти Bihus.Info опублікували першу версію договору, який Міноборони уклало на постачання продуктів армії у 2023 році з ТОВ "Гарна страва", та порівняли з новими цінами в угодах.

У матеріалі розслідувачів йдеться, що Міноборони уклало на 2023 рік вісім договорів на постачання продуктів для армії з ТОВ "Гарна страва". Ціни в накладних на овочі виглядають зависокими для січня. Проте стали відомі й інші ціни.

Два контракти на закупку продуктів
Два контракти на закупку продуктів

При тому, що ціни на яйця у їхніх накладних були набагато нижчими, ніж у ТОВ "Актив компані", які фігурували у розслідуваннях 8,5 грн за шт. проти 17 грн, ціни на овочі виявилися завищеними в три рази.

Наприклад, картопля по 27 грн/кг, капуста — 33 грн/кг, буряк — 30 грн/кг. Водночас картоплю в січні "Гарна страва" купувала за 7,2-10,5 грн, капусту — до 12,5 грн/кг, буряк — до 11 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

У лютому Міноборони оновило всі договори з компаніями. На всі згадані овочі у договорі з ТОВ "Гарна страва" ціна впала на 7-10 грн за кг.

За інформацією Bihus.Info, директор із закупівель ТОВ "Гарна страва" пояснив журналістам, що у вартість входить і доставка. В лютому ціни на овочі стали нижчими на 7-10 грн, терміни договорів скорочені до трьох місяців. Після публікації "Дзеркала тижня" проплати було зупинено. Продукти, поставлені армії у січні-лютому 2023 року, будуть оплачуватись за скоригованими цінами.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, як не облажатися на закупівлях Міноборони: Юрій Федоров дав поради новому заступнику міністра.

Як повідомляв "Знай.ua" одразу на 50 гривень: у супермаркетах рвонули вгору ціни на болгарський перець та помідори.

Також "Знай.ua" інформував, великі супермаркети не готові "допомогти" Міноборони через яйця по 17 грн: ризикують багато втратити.