Останніми місяцями цінники на каву в українських супермаркетах помітно зросли і для багатьох цей напій став практично недоступним. Втім, у першій половині березня вартість кави почала знижуватися. Скільки доведеться викласти за невелике пакування напою, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Купівельна спроможність населення за часи війни значно знизилася, тому забезпечити себе продуктами — справжній виклик. Особливо це стосується пенсіонерів та людей, які залишилися без роботи. Навіть дозволити собі звичайнісіньку каву можуть далеко не всі. Втім, ціни на напій почали падати і, можливо, він стане ще доступнішим.

Ціни на каву. Фото: скрін youtube
Ціни на каву. Фото: скрін youtube

Так, станом на 14 березня кава торгової марки "Nescafe Gold" у середньому продається по 146,85 гривні за невелике упакування вагою 120 грамів. При цьому у лютому середній цінник був на 20 гривень вищим – 167,35 гривні.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Дана кава найдешевше пропонується в мережі супермаркетів Varus – за 118,80 гривні. Найвищі цінники встановили Megamarket та Metro – 184,80 та 153,25 гривні відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував, просрочки та фальсифікату поменшає: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.