"Золота" риба в українських супермаркетах перестала зростати в ціні, проте все одно для пересічних українців перестала бути доступною.

За кіло продукту доведеться викласти досить значну частину пенсії чи зарплати. Як змінилися ціни у березні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Станом на 15 березня "короп живий" в українських супермаркетах у середньому пропонується по 122,60 гривні за кілограм. Середній цінник у лютому був помітно вищим – 156,74 гривні за кілограм. Вартість риби варіюється від 119 до 125,89 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціна риби. Фото: Мінфін
Ціна риби. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тим часом "Короп патраний" вартує як і минулого місяця 157,45 грн.

Ціни на рибу, скріншот: Minfin
Ціни на рибу, скріншот: Minfin

Ціна на "Оселедець слабосолоний" також знизилася. Минулого місяця оселедець коштував 156 грн за кілограм, а у березні ого ціна становить 132 грн.

Ціна риби. Фото: Мінфін
Ціна риби. Фото: Мінфін

Скумбрія свіжоморожена в середньому подорожчала від 15 грн до 149 грн за кілограм.

Ціна риби. Фото: Мінфін
Ціна риби. Фото: Мінфін

Варто сказати, що споживча інфляція частково знизилася, уповільнивши зростання цін чи не вперше за період повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, ми писали, що українцям видають сертифікати на безкоштовні продукти, ліки та паливо: як залишити заявку.

Як повідомляв "Знай.ua" майже перейшли до розряду делікатесів: які продукти найбільше подорожчали за рік.

Також "Знай.ua" інформував, а дефіциту не буде, тільки здорожчання? Українські фермери нарощують експорт молочних продуктів та сирів.