Українці, які евакуювалися до Польщі через повномасштабне російське вторгнення, мають право отримати певні ліки безкоштовно або з великою знижкою. Подробиці розкрили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українські біженці в Польщі можуть безкоштовно або з великою знижкою отримати певні ліки на тих же умовах, що й поляки. Для цього потрібно мати рецепт від лікаря та деякі документи.

Біженці в Польщі. Фото: Youtube
Біженці в Польщі. Фото: Youtube

"Щоб отримати відшкодування ліків, необхідно мати відповідний рецепт від лікаря. А також – номер PESEL та документ, що підтверджує перетин кордону не раніше 24 лютого 2022 року", - зазначили у відомстві.

У Мінреінтеграції наголосили, що отримати безкоштовно або купити зі знижкою ліки можна виключно в аптеках, які мають підписаний контракт із Національним фондом охорони здоров'я (NFZ) Польщі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Кордон з Польщею, скріншот: YouTube
Кордон з Польщею, скріншот: YouTube

До речі, список лікарських препаратів, що підлягають відшкодуванню, щомісяця змінюється і ознайомитися з ним можна за цим посиланням.

Раніше портал Знай повідомляв, чи можуть біженці оформити пенсію дистанційно, перебуваючи за кордоном: у ПФУ відповіли.

Також наш портал інформував, українським біженцям нагадали про важливу процедуру: часу залишилося замало.

Крім того, ми писали, для пошуку роботи, навчання і не лише: українським біженцям створили корисний додаток – подробиці.