Нещодавно ми вже обговорювали кілька моментів, які повертають українців до СРСР.

Хоча Радянський Союз і не існує вже більше 30 років, його культура продовжує жити щодня в людях та їх свідомості. Наприклад, салати "Олів'є", "Оселедець під шубою", килими на стінах, зберігання непотрібних кришталевих сервізів у серванті.

СРСР, скріншот: Youtube
СРСР, скріншот: Youtube

А зараз ми згадаємо таке поширене явище, як спогад про щось, що раніше було дешевшим, смачнішим і набагато якіснішим, ніж зараз. Однак це не повністю відповідає дійсності. Зокрема, цього точно не можна сказати про морозиво чи сметану. Хоча кожен, мабуть, чув, наскільки крутим був радянський "пломбір".

У 1980-х роках рецепт радянського морозива було змінено, і замість вершків використовували молоко, змішане з рослинними та гідрогенізованими жирами. Борошно і крохмаль використовувалися в якості загусників.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Сендвіч-морозиво, кадр з відео
Сендвіч-морозиво, кадр з відео

Щодо сметани, то для досягнення густої консистенції часто використовували крохмаль. Не варто забувати про те, що на виробництві часто могли відбуватися всілякі крадіжки, оскільки люди хотіли їсти. І через це нестачу заповнювали водою та іншими складовими.

Потрібно переставати жити минулим, особливо у контексті повномасштабної війни. Бо саме цього бажає ворог.

Нагадаємо, лише мажори сідали за кермо: невідома модель "Москвича", про яку мало хто знає

Як повідомляв "Знай.uа", непотрібні звички з СРСР, пов'язані з їжею: через 30 років українці досі так роблять

Знай.uа писав, шкідливі звички з СРСР, про які давно час забути: кожен українець з ними стикався