У разі крадіжки речей з камери зберігання відразу ж викликайте адміністрацію закладу і поліцію.

У магазинах часто просять залишати особисті речі в камерах схову, при чому про цілісність та збереження наголошують, що не відповідають. Якщо речі зникли звідти, розповіли в Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Камери зберігання в магазині, regionbtl
Камери зберігання в магазині, regionbtl

Так, у разі крадіжки особистих речей із камери зберігання рекомендують відразу викликати адміністрацію закладу і поліцію.

Адміністрація супермаркету несе повну відповідальність за схоронність речей, які зберігаються в комірках схову (частина 3 статті 937 Цивільного кодексу України). Зберігач речей повинен відшкодувати всі збитки в разі втрати в розмірі їхньої вартості, - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Також необхідно згадати, що саме знаходилося в сумці, детально описати всі речі поліції, щоб зафіксувати все документально.

Якщо адміністрація магазину в разі крадіжки речей у комірках схову відмовляється добровільно відшкодувати заподіяні збитки в повному розмірі, постраждалий має право звернутися з відповідним позовом до суду.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Пам'ятайте головне, що залишення речей у камері схову в магазині - це право, а не обов'язок покупця, - додали у відомстві.

Залишення речей у камері схову в магазині — це право, а не обов'язок покупця.

У законодавстві про захист прав покупців не передбачено обов'язку покупців здавати свої речі до камер зберігання супермаркетів для реалізації права на здійснення покупок.

Нагадаємо, ми писали, що українцям стане доступне пільгове розмитнення авто, але пощастить не всім: хто зможе скористатися особливими умовами.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям готують пенсії та зарплати грошима, які не помацаєш: чого чекати.

Також "Знай.ua" інформував, часу лишилося до 1 травня: за що українських біженців на Батьківщині оштрафують.