Останніми місяцями українці спостерігали стрімке зростання цін на тепличні овочі, зокрема огірки. Цінники на деякі сорти овочів досягали позначки 250 гривень за кілограм, що стало абсолютним рекордом. Утім, у супермаркетах почали фіксувати поступове здешевлення огірків. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Тепличні овочі стали для українців справжньою розкішшю, яку можна дозволити собі в дуже обмежених кількостях або лише у свята. Одними з рекордсменів із подорожчання стали томати та огірки, втім, останні почали трохи дешевшати.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Так, станом на 17 березня, огірки в середньому пропонуються по 115,00 гривні за кілограм. У лютому середній цінник був на 4,5 гривні вищим.

Водночас огірки гладкі також стали доступнішими для гаманців українців — коштують у середньому 115,27 гривні за кіло замість 137,00 гривні за кіло. Трохи подешевшали колючі огірки – із 170,26 до 169,90 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

В той самий час залишаються пропозиції з дуже вражаючими цінниками. Наприклад, кілограм огірків Естафета в середньому можна придбати за 232,27 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевші.

Також наш портал інформував, прострочення та фальсифікату поменшає: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.