В Україні продовжують зростати ціни на продукти харчування, зокрема, популярні фрукти. Наприклад, яблука стали вже менш доступними для гаманців покупців, а виноград майже став делікатесом. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Зарплати більшості українців не встигають за стрімким зростанням цін, через що купівельна спроможність населення падає. Наприклад, навіть дозволити собі овочі та фрукти стало досить складно, адже цінники на деякі з них злетіли до небачених висот.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Яблука

Так, станом на 22 березня українські яблука в середньому пропонуються в українських супермаркетах по 17,81 гривні за кілограм. У лютому середній цінник на них становив 13,97 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Яблука Айдаред зросли в ціні з 17,23 до 21,40 гривні за кілограм. У другій половині березня цінники на них коливаються в діапазоні від 20,90 до 21,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Виноград

У лютому середній цінник на виноград становив 199,87 гривні за кілограм, а в другій половині березня вже 204,00 гривні за кілограм. Діапазон цін на продукт знаходиться в межах 199,00-209,00 гривень за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні почали знижуватися ціни на огірки: як змінилася вартість овочів у супермаркетах.

Також наш портал інформував, прострочення та фальсифікату поменшає: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.