Для наших читачів, котрі уважно стежать за своїми квитанціями за комуналку, є важливі новини. Справа в тому, що в Україні можна подати заяву на отримання матеріальної допомоги для оплати ЖКП від держави.

Так, з 1 квітня 2023 року розпочинається останній місяць виплати раніше призначених субсидій. Протягом місяця їх призначатимуть наново, перераховуючи за потребою як у зв'язку з підвищенням пенсії.

Про це громадянам вирішили нагадати у прес-службі Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Повідомляється, що за новими правилами місяць квітень – останній місяць опалювального сезону при призначенні субсидій.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Житлова субсидія на оплату опалення, газу та електрики для опалення розраховується саме у квітні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня до 15 квітня включно.

Вже з травня субсидії призначатимуть на новий період до квітня 2024 року включно. На призначення допомоги впливає борги за комуналку. Розрахуватися з ними потрібно протягом квітня.

Оформлення документів, ЦНАП: фото city-adm.lviv
Оформлення документів, ЦНАП: фото city-adm.lviv

Також, користуючись нагодою, нагадаємо, що Українцям відкрили доступ до послуги, яка дозволяє зробити благодійний внесок пенсіонерам, щоб фінансово підтримати їх у такий тяжкий час та підвищити виплати.

Тепер будь-який бажаючий віком від 16 років має можливість допомогти пенсіонерам. Внески можуть бути внесені на користь конкретної людини, яка вже отримує пенсію та має рахунок у Пенсійному фонді, або на знеособлено.

Нагадаємо, немає оплати, забудь про субсидію: в Україні можуть відмовитися від звичної допомоги на оплату комуналки.

Раніше повідомлялося, що українцям виплатять по 6600 грн: головні умови і в яких областях діє програма.

Також, березнева індексація встановила нові показники для пенсіонерів: нараховувати менше 8 000 грн не мають права.