У суспільстві ходять розмови про те, що на даний момент "живуть" лише одні військові, адже мають великі заробітки. Але не варто забувати, що українські захисники щодня ризикують своїм здоров'ям та життям, борються за цілісність та свободу нашої країни. Проте буває й таке, що воїнам затримують виплати.

Давайте розбиратися, як правильно "вибити" гроші, якщо все ж таки затримується заробітна плата. У цьому питанні допоміг юрист Дмитро Ювдій, він розповів українським журналістам, що треба робити військовим у такому разі.

Захисники України, скріншот: YouTube
Захисники України, скріншот: YouTube

За словами Юрія, трапляються випадки, коли військовим затримують належні виплати або неправильно нараховують зарплату. Проте критичних проблем із нарахуванням зарплат військовим на державному рівні немає.

Зазвичай затримки виникають із технічних причин. І вони можуть бути досить довгими.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Скрін, відео YouTube банкомат
Скрін, відео YouTube банкомат

"Чому вони виникають? Збій на рівні бухгалтерії може статися через, наприклад, переведення військового з однієї частини до іншої. Або коли одній військовій частині передають у підпорядкування фінансове забезпечення іншій. Йдеться про переведення не одну людину, а цілої групи військовослужбовців", - розповів юрист.

Куди звертатися і що робити

Якщо виникла така ситуація, потрібно постійно нагадувати про себе бухгалтерію, заступника командира з фінансової частини. Якщо виплат все одно немає, тоді потрібно дзвонити на гарячу лінію Міністерства оборони (800 500 442) або до фінансового департаменту відомства.

Нагадаємо, мільярдер міг заплатити "сусідці" на борту літака 100 тисяч за бажання: "Дивно, що вона...".

Раніше повідомлялося, кого з українців можуть позбавити виплат з безробіття: все про нарахування та умови.

Також, бутерброди обійдуться дешевше: супермаркети виставили нові цінники на ковбасу.