Величезний астероїд розміром із Біг-Бен наближається до Землі і пронесеться нашою орбітою.

Враховуючи, що експерти НАСА назвали 2023 DZ2, у суботу, 25 березня гігантська скеля наблизиться до Землі приблизно на 107 500 миль, що вдвічі ближче, ніж Місяць.

Команда NASA зі спостереження за астероїдами повідомила про запобігання близькому зіткненню каменю шириною понад 91 метр.

Астероїд, скріншот: Instagram
Астероїд, скріншот: Instagram

Вони написали в Твіттері: "Нещодавно виявлений астероїд під назвою 2023 DZ2 благополучно пролетить повз Землю в суботу на відстані понад 100 тисяч миль. У той час як близьке зближення є звичайним явищем, зближення з астероїдом такого розміру раз на десятиліття, що надає унікальну можливість для науки.Астрономи з Міжнародної мережі попередження про астероїди використовують цей близький підхід, щоб дізнатися якомога більше про 2023 DZ2 за короткий період часу. виявлено потенційну загрозу астероїдів".

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Великий камінь було вперше виявлено минулого місяця, 27 лютого, експертами Європейського проєкту з дослідження астероїдів, що зближуються із Землею.

Вперше його побачили з бази в Ла-Пальмі, приблизно за 9,9 мільйона миль від Землі.

Астероїд, скріншот: YouTube
Астероїд, скріншот: YouTube

Нагадаємо, про те, в якій країні вдасться врятуватися від ядерного апокаліпсису: українцям вдома "небезпечно".

Раніше ми повідомляли, що дві магнітні бурі наприкінці березня: коли Україну накриє "сонячним вітром".