У суботу, 25 березня, відзначається міжнародна подія – Година Землі. У цій статті ви дізнаєтесь, як і навіщо проводити цю подію, а також як провести цей час з користю.

Щороку в останню суботу березня у світі щороку відзначають Годину Землі. Цього року цей день припав на 25 березня. Згідно з традицією, цього дня з 20:30 до 21:30 мільйони людей вимикають весь світ та електроприлади.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Навіщо це робиться? Ця акція спрямована на привернення уваги людей до проблем екології, а також нагадує, що всі ми повинні дбати про планету, а не лише споживати ресурси.

Це щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи). Фонд закликає приєднатися до акції всіх: комерційних та державних установ, організацій, людей. Також представництва у кожній країні обирають головну екологічну тему, до якої хочуть привернути увагу.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У 2023 році цей акт привернув увагу до проблем екології.

Як провести час офлайн у Годину Землі?

  • Вийти на прогулянку, наприклад, до парку;
  • Влаштувати вечерю при свічках або чайну церемонію із друзями;
  • Зіграти у настільні ігри чи шаради;
  • Влаштувати суботник або прибирання зелених зон біля будинку;
  • Зайнятись спортом;
  • Зібратися з сім'єю чи друзями, влаштувати тематичний вечір.

Нагадаємо, що рішення ухвалене – в Україні злетить тариф на електроенергію з 1 квітня 2023 року.

Раніше ми повідомляли, що старих субсидій не буде: українцям показали, як зміниться допомога на оплату комуналки з 1 квітня.