У категорії овочів абсолютним рекордсменом із подорожчання стала ріпчаста цибуля, втім, нинішні цінники — не межа. Експерти прогнозують, що дефіцит овочів провокуватиме подальше зростання цін і вартість може досягти 100 гривень за кіло, пише apostrophe.

Цибуля стала дефіцитним товаром в Україні через тимчасову окупацію частини Херсонської області, яка забезпечувала 80% потреби. За оцінками експертів, цибуля високої якості українського виробництва продавалася до середини грудня, а далі реалізувалася менш якісна продукція. На даний момент на ринку переважно імпортна цибуля.

Цибуля, скріншот: YouTube
Цибуля, скріншот: YouTube

Очікується, що у 2023 році більшість фермерів активно садитиме цибулю, адже ціни на неї дуже привабливі. Втім, покрити дефіцит буде непросто, особливо швидкими темпами.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Фахівці вважають, що нинішня вартість цибулі не межа. Новий стрибок цін очікується перед Великоднем, а потім овоч зростатиме в ціні більш стриманими темпами, аж до червня. Є ймовірність, що українці побачать у магазинах цибулю навіть по 100 гривень за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевше.

Також наш портал інформував, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, просять по 80 грн за кіло: на скільки українські супермаркети змінили ціну на капусту, моркву та картопля.