Дайвер розповів, як було бути проковтнутим головою вперед і цілком великою білою акулою, яка намагалася з'їсти його живцем.

Ерік Нерхус з Едему, Австралія, один з небагатьох людей на Землі, які можуть сказати, що вижили, потрапивши в пащу великої білої акули. У січні 2007 року він пірнав біля рифів на мисі Ховард у Новому Південному Уельсі у пошуках морського вушка, різновиду їстівного морського равлика, коли до нього підпливла жахлива акула.

Біла акула, фото: nat-geo
Біла акула, фото: nat-geo

Досвідчений дайвер, якому на той час був 41 рік, опинився в шлунку 3-метрової акули, коли її пронизливі зуби встромилися в його тіло.

Жахлива істота потім спробувала проковтнути його цілком, роздробивши йому голову та груди, які, на щастя, були захищені його важким водолазним спорядженням.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Він сказав The Sun: "В одну хвилину було ясно, наступної секунди все потемніло. Всередині щелеп було просто темно, я нічого не міг розгледіти, бо дивився їй у горло. Я ніколи не відчував нічого подібного”.

Після першого укусу акула спробувала прокусити дихальне горло Еріка другим, після чого почала його безконтрольно трясти.

Ерік сказав: "Мене почало сильно трясти в горизонтальному напрямку. Я подумав: "Це кінець, невже це і є смерть?"

Після нападу у нього залишилися жахливі шрами, фото: Ерік Нерхус/Facebook
Після нападу у нього залишилися жахливі шрами, фото: Ерік Нерхус/Facebook

На щастя, в цей момент спрацював його інстинкт боротьби або втечі, і він наосліп намацав навколо і знайшов очницю, в яку йому вдалося встромити великий палець. Акула відпустила, але, за словами експерта з акул, напад на цьому не закінчився.

Ейдан Мартін, фахівець з акул, розповів The Sun, що акули часто дозволяють своєму укушеному видобутку піти, щоб ті спливли кров'ю і їх було легше зловити.

Акула швидко повернулася на другий раунд з Еріком.

Ерік сказав: "Велике кругле чорне око дивилося прямо мені в обличчя без найменшого натяку на страх перед будь-яким човном, будь-якою людиною або будь-якою іншою твариною в морі. Це було найстрашніше видовище, яке я коли-небудь бачив".

акули, фото Pxhere
акули, фото Pxhere

Йому вдалося заспокоїтися і дістатися свого човна, де його, на щастя, взяв на борт син. Парамедики доправили його до лікарні Вуллонгонга невдовзі після того, як він уникнув небезпечного для життя інциденту.

Ерік сказав про напад: "Я радий, що я все ще тут. Іноді в житті буває перерва... Я робоча людина, яка просто дуже, дуже сильно хотіла вижити за всяку ціну".

Нагадаємо, що акула напала на 22-річного хлопця і йому довелося діставати свою ногу в неї з щелеп: тепер він знову на дошці.

Раніше ми повідомляли, що поліція заарештувала хлопця, який сидів на унітазі: "Можна мені хоч зад підтерти?"