Інфляція в Україні трохи сповільнилася, а ось ціни у магазинах продовжують тягнутися вгору. Стосується це всіх категорій товарів — від овочів та фруктів до круп та консервів. Наприклад, звичні сардини та шпроти вже стали чи не делікатесами. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стало складніше забезпечувати себе продуктами, тож від деяких гастрономічних навичок доводиться відмовлятися. Втім, навіть звичні раніше продукти, такі як рибні консерви, стали не всім по кишені.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, шпроти в олії торгової марки "Аквамарин" у середньому у супермаркетах продаються по 69,10 гривні за баночку 150 грамів. Якщо порівнювати із лютим, коли продукт пропонувався по 59,40 гривні, то цінник піднявся майже на 10 гривень.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сардини натуральні в середньому коштують 52,30 гривні за 230-грамову баночку. У лютому цінник був помітно вищим – 60,40 гривні. Втім, незважаючи на здешевлення, вартість продукту утримується на досить високому рівні. Для порівняння у березні 2022 року середня ціна сардин становила 36,38 гривні.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.

Також наш портал інформував, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Крім того, ми писали, ще не межа: ціни на цибулю можуть злетіти до 100 гривень за кіло.