В Центрах зайнятості можна отримати ваучер на навчання, програма охоплює більше людей, зокрема захисників та захисниць, які отримали поранення, та осіб з інвалідністю.

Зазначені категорії можуть отримати допомогу до 26 840 гривень для зміцнення своєї професійної кваліфікації. Про це стало відомо з повідомлення Мінекономіки України. Фінансову підтримку на навчання можуть отримати внутрішньо переміщені особи та усі українці віком від 45 років зі стажем роботи не менше 15 років.

Центр зайнятості, фото zhitomir
Центр зайнятості, фото zhitomir

Кому надається ваучер

Ваучер надається тільки тим, хто відповідає вимогам: не зареєстровані як безробітні, відсутність підходящої роботи, не досягнення пенсійного віку, не отримання ваучера раніше, відсутність перепідготовки коштом державних коштів протягом останніх трьох років та наявність професійної, фахової або вищої освіти.

Навчання може відбуватися в державних закладах, а також на підприємствах, установах та організаціях, які мають ліцензію на освітню діяльність.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Як отримати ваучер

Потрібно звернутися до центру зайнятості з заявою та надати ряд необхідних документів, включаючи паспорт, трудову книжку, документ про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків та інші відповідні документи.

Якщо людина отримала ваучер і без поважної причини перервала навчання, то усі кошти, які були надані, повинні бути повернуті протягом 30 днів.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні майбутні мами можуть розраховувати на різні безкоштовні послуги та аналізи.

Як повідомляв "Знай.ua" як влаштуватися на роботу під час воєнного стану: чи необхідно військово-обліковий документ.

Також "Знай.ua" інформував, чому українці можуть залишитися без пенсії: на що слід звернути увагу.