В Україні триває війна, відповідно, діє воєнний стан та загальна мобілізація. Одним з правил мобілізації є те, що на роботу або на навчання слід надавати військовий квиток.

Відповідно до правил військового обліку, які нині діють у нашій країні, роботодавець повинен взяти кожного нового працівника на військовий облік у ТЦК та СП та довести його до відома під підпис усі правила. Про це йдеться у ст. 24 КзпПр.

електронний військовий квиток
електронний військовий квиток

Які документи мають надати роботодавцю громадяни

  • призовники повинні надати приписне посвідчення;
  • військовозобов'язані – військовий квиток або тимчасове посвідчення;
  • резервісти – військовий квиток.

Відомо також, що українці не зможуть отримувати медичну допомогу без військово-облікового документа.

Мобілізовані. Фото: youtube
Мобілізовані. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Під час звернення до медичної установи чоловіки призовного віку повинні мати при собі документи, серед яких і військово-обліковий. Це не означає, що коли людина потребує термінової допомоги, лікарі будуть цікавитися, чи стоїть він на обліку у військкоматі. Вони першочергово надають необхідну медичну допомогу, а вже потім все інше.

У нещодавно прийнятій постанові №1487 зазначили, наразі приймати на роботу або навчання військовозобов'язаного зможуть лише після надання військового квитка. Його також можна буде показувати на вимогу в електронному варіанті за допомогою застосунку "Дія" або після поставлення на військовий облік.

Нагадаємо, ми писали, що вийшов на обід, а забрали у військомат: у Івано-Франківську представники ТЦК попрацювали за одеськими методами.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям не приходять пенсії на картки "ПриватБанку": хто залишиться без виплат.

Також "Знай.ua" інформував, реєстр "ухилянтів": нардеп розказав, хто і за що потраплятиме до ганебного списку.