Православною церквою в цей день вшановується пам'ять святого Артемона (Артемія) Солунського (Селевкійського), єпископа.

Інші назви свята: "Артемон", "Артемій", "Напередодні Благовіщення", "Похвала". У цей день слід вигнати нечисту силу. Потрібно розвести багаття і з палицею, що горить, обійти будинок. Найкраще це робити ввечері, то вогонь не тільки очистить, але ще ви й порадієте гарному видовищу. А ще це чудовий спосіб провести час із друзями на природі біля багаття, може навіть із шашликом.

Скрін, Instagram Зеленський і шашлик
Скрін, Instagram Зеленський і шашлик

Оскільки зараз Великий піст, можна зробити овочі на грилі. Приміщення теж треба обкурити, але ялівцем. Раніше ще спалювали солом'яні матраци, але зараз це вже можна не робити, можна просто віддати подушки на чистку, а деякі речі – у хімчистку. Вогонь раніше ще запалювали дорогою до церкви, бо вночі було дуже темно, і люди не хотіли, щоб мандрівник заблукав перед Благовіщенням.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Також дівчатам, які хочуть собі здобути гарного нареченого, потрібно вистояти у церкві службу всю ніч Андрієво Стояння. А якщо ви не впевнені у своїх почуттях, то краще сьогодні уникати коханого, бо стосунки зайдуть у глухий кут.

Також увечері варто підготуватися до великого християнського свята – Благовіщення. Оскільки 7 квітня на свято працювати не можна, то потрібно всі справи по дому, городу та іншу важку роботу переробити увечері. У церкві також можна освятити насіння для посадки.

Що не можна робити 6 квітня

Цього дня не можна розпочинати ремонт, не можна ходити у гості та запрошувати когось до себе. Інакше ви просто винесете з дому все щастя та удачу, а чуже не зможете забрати із собою. Бажано провести цей день із сім'єю. На Русі також вважали, що сьогодні можна каятися у страшних гріхах, щоби відвідувати церкву. Тому що великим грішникам не можна було відвідувати храм.

Покаяння у Великий піст
Покаяння у Великий піст

Нагадаємо, що жінка жила з 5-місячною дитиною у будці і їй вирішили подарувати презервативи: "Вона повинна...".

Раніше ми повідомляли про все, що ви не знали про Благовіщення: чому "птах не в'є гніздо" і що можна робити по дому.