Дивовижна історія сталася з українкою у невеликому польському містечку Бидгощ, коли вона купила в секонд-хенді куртку та знайшла у кишені записку.

Повернувшись додому, вона знайшла у кишені послання. Виявилося, що куртка належала польській жінці, яка передала її на допомогу українцям... але хтось вирішив цей одяг не просто віддати нужденним, а продати. Про це повідомляє Pomorska.

Секонд-хенд, скріншот: YouTube
Секонд-хенд, скріншот: YouTube

Нова володарка куртки знайшла в кишені зворушливий лист, написаний частково польською мовою:

"Дорогі сусіди з України! Думаю про вас у своїй молитві. Ніколи не втрачайте надії. Один російський психопат ніколи не забере вашої гідності, ідентичності та національної гідності", - йдеться в ньому.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Записка польської жінки у куртці для українців, фото: pomorska
Записка польської жінки у куртці для українців, фото: pomorska

А ось на звороті жінка залишила напис вже українською мовою: "Хай живе вільна та незалежна Україна!"

Автор листа не досконало володіє українською, оскільки українська буква "ї" написана лише з однією точкою. Також було додано англійське пояснення. Жінка вибачилася за її українську мову, якою вона володіє не ідеально. Проте їй дуже хотілося висловити підтримку нашій країні та народу.

Українка, яка й придбала куртку, дуже хоче знайти цю жінку та подякувати їй у відповідь за ці добрі слова.

Нагадаємо, українцям роздають модульні будиночки через руйнування, але від них "відмовляються": "Вона не треба, цей намет..."

Як повідомляв "Знай.uа", у США з компанії за день звільнили одразу 80 українців - у плани більше не входять

Знай.ua писав, "Чек залишився...": українців затримали німецькі копи за фальшиві гроші, валюту міняли в "Райффайзен банку"