На офіційному сайті Пенсійного фонду України з'явилася корисна інформація, за допомогою якої можна дізнатись, як подати заявку на призначення пенсії через веб-портал електронних послуг.

Для цього потрібно всього кілька необхідних інструментів та документів, включаючи кваліфікований електронний цифровий підпис (КЕЦП), а також цифрові копії відповідних документів.

Пенсіонерка. Фото: Youtube
Пенсіонерка. Фото: Youtube

Для подання заяви завітайте на сайт електронних послуг Пенсійного фонду, перейдіть на вкладку "Подання заяви на пенсію", увійдіть за допомогою КЕЦБ і виконайте всього пару дій.

На початку, у розділі "Пенсійне забезпечення" виберіть пункт "Подання заяви на пенсію". Узгодьте дистанційне інформування, вибравши спосіб отримання інформації та збережіть дані.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Далі натисніть кнопку "Продовжити" та виберіть тип пенсії, за призначенням якої звертаєтесь.

Пенсіонерка. Фото: Youtube
Пенсіонерка. Фото: Youtube

Відповідайте на запитання опитувальника для внесення інформації до заяви та погодьтеся на передачу та обробку особистих даних. Додайте цифрові копії потрібних документів. Заповнена заява про призначення пенсії з'явиться на екрані на основі даних попередніх етапів.

У разі потреби виправте введені дані. Підтвердіть заяву КЕЦБ та відправте її до Пенсійного фонду, натиснувши "Підписати та відправити до ПФУ". Заявка та надіслані документи повинні бути розглянуті протягом 10 днів.

Нагадаємо, українські пенсіонери з мінімалкою отримають солідну надбавку: хто перший у черзі на 70% "бонусів"

Як повідомляв "Знай.uа", у ПФУ відповіли, якою має бути мінімальна пенсія у 65-річному віці

Знай.ua писав, березнева індексація пенсій або "зрівнялівка": що стало з виплатами українців