Напередодні Великодня в Україні вкотре піднялися цінники на тепличні огірки. З чим це пов'язано і скільки коштує овоч, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Дані моніторингу показують, що цінники на тепличні огірки в Україні почали знову зростати. Лише з початку цього тижня середній цінник на овоч підскочив на 15%. Тепличні комбінати погоджуються відвантажувати гладкий огірок за ціною від 115 до 130 гривень за кіло. При цьому за горбкуватий огірок просять не менше 140-160 гривень за кіло.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

За словами аналітиків, на підвищення цін вплинув підвищений передсвятковий попит на овоч. Крім того, подорожчання провокує загальне скорочення пропозиції на ринку, оскільки через несприятливі погодні умови скоротилися збори врожаю в тепличних комбінатах. Водночас упали постачання імпортної продукції, оскільки в основних країнах, звідки ввозиться огірок, також зростають ціни через погану погоду.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

До речі, у квітні 2023 року цінник на тепличний огірок у середньому в 1,6 раза вищий, ніж за аналогічний період минулого року. Втім, серед учасників ринку існує думка, що після свят овоч може різко подешевшати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.

Також наш портал інформував, на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.