Новий голова Міністерства освіти і науки України, Оксен Лісовий, вказав на ключову проблему у освітній сфері країни.

Нею, як виявилося, є "формування" толерантного ставлення до корупції у навчальних закладах. Про що він повідомив у ході заходу, присвяченого презентації державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки.

Діти в школі, osvitoria
Діти в школі, osvitoria

Глава МОН наголосив, що важливо зосередитися на проблемі терпимості до корупції в освіті, особливо у сфері вищої освіти.

Він зазначив, що слід звернути увагу на корупцію в університетах, управління майном у навчальних закладах та органи, відповідальні за сертифікацію та ліцензування.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

За словами міністра, сьогодні громадяни приходять до закладів вищої освіти, шукаючи не знання, а дипломи.

Український університет, скріншот: Youtube
Український університет, скріншот: Youtube

"Тому корінь проблеми у реформі вищої освіти в цілому, трансформації його в інструмент здобуття знань та кваліфікацій. Тоді в нас і побутова та інша корупція у вищій освіті будуть істотно знижені", - заявив Оксен Лісовий.

Крім цього, він наголосив на значущості цифровізації освіти на всіх її рівнях. Впровадження сучасних технологій сприятиме покращенню якості навчання та зменшенню корупційних проявів.

Нагадаємо, хто з українців може отримати ваучер на навчання: до 26 тисяч, щоби освоїти нову професію

Як повідомляв "Знай.uа", "Я в рот *бала Україну вашу": дівчина із Закарпаття захотіла відділитися та повернути місцевих з фронту

Знай.uа писав, вступна кампанія 2023 року: чи діятимуть пільги для абітурієнтів