В Україні з травня по вересень автоматично розраховують і виплачують субсидії у неопалювальний період. Проте дехто має звернутися до установи для продовження виплат.

Інформацію про це розмістили на офіційному сайті Пенсійного фонду. У відомстві зазначають, що деяким категоріям громадян слід завітати до ПФУ. Серед тих, кому треба особисто з'явитися з пакетом відповідних підтверджувальних документів, мешканці домогосподарств, серед яких є внутрішньо переміщені особи.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Українці, які орендують житло і ними оплачується "комуналка". У разі, якщо кількість зареєстрованих осіб, які фактично проживають у будинку, нижча, ніж кількість офіційно зареєстрованих. Також якщо у домогосподарстві є потреба в отриманні соцдопомоги для придбання скрапленого газу/твердого та рідкого пічного побутового палива на неопалювальний сезон.

У Пенсійному фонді нагадали, що під час нарахування субсидії, обов’язково врахують сукупні доходи за 3-й і 4-й квартали попереднього календарного року.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Куди та як подати документи?

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Подати документи на призначення житлових субсидій та пільг до органів Пенсійного фонду України можна декількома способами, в залежності від того, який є зручнішим:

  • особисто, звернувшись до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України;
  • поштою, на адресу органу Фонду;
  • або online – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи мобільний застосунок Пенсійний фонд.

Можна подавати документи на призначення субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг та через портал Дія

Нагадаємо, ми писали, що в Україні почали карати за ухилення від служби: батько двох дітей отримав 5 років ув'язнення.

Як повідомляв "Знай.ua" ціни на газ знижуються п'ятий місяць підряд: скільки коштує блакитне паливо.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні злетіли ціни на популярні овочі.