В українській системі медичного обслуговування існує ціла низка послуг, які надаються українцям безкоштовно. Платити за них не потрібно і не бажано.

У Департаменті охорони здоров'я закликають користатися безкоштовними послугами. Пацієнт не повинен сплачувати лікарям за медичну послугу та лікарські засоби, що мають бути безкоштовними, адже покриваються державою за Програмою медичних гарантій або надаються в рамках міських цільових програм.

прийом у лікаря. Фото: скриншот Yоutube-відео
прийом у лікаря. Фото: скриншот Yоutube-відео

"За скеруванням, виписаним терапевтом, сімейним лікарем або вузьким фахівцем, можна на безоплатній основі здати аналізи, зробити МРТ, КТ, УЗД, мамографію, денситометрію та низку інших обстежень у КДЦ та будь-якій іншій муніципальній медустанові, яка має договір з НСЗУ. Така ж ситуація з операціями", - заявила директорка Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Валентина Гінзбург зазначила, що лікарні заплатить держава. Якщо людині, яка потрапила на лікарняне ліжко, не до боротьби за свої гроші, то повідомити про вимагання можна після одужання, або домогтися дотримання прав пацієнта можуть близькі.

Скрін, відео YouTube Лікарня
Скрін, відео YouTube Лікарня

До того ж багато порушень, про які йдеться наразі, фіксуються не у стаціонарах, а саме в консультативно-діагностичних центрах.

Нагадаємо, ми писали, що кішка ледь не вбила жінку, прокусивши їй променеву артерію.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні від малярії помер громадянин Німеччини: лікарі нічим не могли допомогти.

Також "Знай.ua" інформував, підвищення зарплат в Україні: які професії найбільш ціняться у 2023 році.