Останні десятиліття підприємці з Кремнієвої долини активно інвестують у розвиток проектів, спрямованих на продовження здорового життя людини.

Метою стає не вічна молодість, а додаткові роки життя на нашій планеті. Про це повідомляєНаукове сповіщення.

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

Одним із напрямків розробок є "омолодження" крові, засноване на дослідженнях, що виявили ознаки зворотного старіння у старих мишей після введення крові молодих особин. Однак такі розробки породжують низку важливих питань — чи ці технології ефективні; чи варто розробляти такі методи, якщо ми однаково зіштовхнемося зі смертю.

Є ще думка, що кожне продовження життя може створити надію на нові прориви, які продовжать наше життя ще на кілька десятиліть. Однак важливим аспектом є те, що лише найбагатші зможуть скористатися такими послугами.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Якщо вчені зможуть створити такі технології, вони, безперечно, будуть не по кишені простим мешканцям. Це викликає вічні міркування про справедливість, коли мільярдери з Кремнієвої долини зможуть жити до 150 років, а решта – лише до 70.

Здоров'я серця. Фото: скрін youtube
Здоров'я серця. Фото: скрін youtube

Існує серйозна проблема... передбачається, якщо люди житимуть набагато довше, це може призвести до соціальної стагнації (депресія). Виросте населення Землі, чого ніхто не хоче допустити.

Вчені стверджують, що уповільнення зміни поколінь неминуче відкладе момент, коли ми зможемо виявити та виправити наші власні моральні помилки.

Нагадаємо, здоров'я дорожче: лікарі попередили, до чого призводить поспіх під час їжі

Як повідомляв "Знай.ua", що буде, якщо постійно їсти яблука - вчені здивували властивостями простого фрукту

Знай.ua писав, коли дітям можна давати шоколад і какао: педіатр розповів, чи безпечні ці продукти для здоров'я