Компанія-регулятор "Нафтогаз", яка на даний момент постачає більшості побутових споживачів блакитне паливо просто в квартири та будинки, почала надсилати людям платіжки за новою формою. Такі нововведення почали працювати із квітня 2023 року.

Так, у документах тепер напишуть дані про вартість палива та те, скільки коштує його доставка до абонента.

Про це стало відомо завдяки повідомленню компанії "Нафтогаз" у мережі Facebook.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

"На численні прохання споживачів ДК "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" об'єднали всі паперові квитанції за споживання та розподіл газу в одному файлі", - пояснили в прес-службі компанії.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

У квітні клієнти, які купують газ у таких компаній, як: "Нафтогаз України", Кропивницька філія "Газмережі", АТ "Дніпрогаз", АТ "Харківгаз", АТ "Харківміськгаз", АТ "Криворіжгаз" та АТ "Донецькоблгаз" отримають березневі рахунки в одній платіжці. Тобто всі реквізити, індивідуальні QR-коди та дані щодо варіантів передачі показань та оплати вказані в одному документі.

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

"До того ж, зменшення кількості паперових платіжок суттєво скоротить витрати на друк та доставку квитанцій, що допоможе нам зберегти не одне дерево та бути більш дружніми до навколишнього середовища", - зазначили в компанії.

А ось в особистому кабінеті my.gas.ua електронні квитанції надходитимуть абонентам без зміни.

Нагадаємо, тариф на газ можуть підняти вже у травні: скільки доведеться платити українцям.

Раніше повідомлялося, облгази заборгували українцям тисячі гривень: у "Нафтогазі" показали, як повернути гроші.

Також, українці почали отримувати сумнівні повідомлення від газової служби: чи варто переживати.