Не тільки у військоматах: де тепер можна буде пройти ВЛК

ВЛК. Фото: Youtube
ВЛК. Фото: Youtube

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, в якому пропонують внести зміни до роботи військово-лікарських комісій. Зі змістом проєкту закону можна ознайомитися на сайті Верховної Ради у картці документа. Планується закріпити, що окрім ТЦК та СП, військово-лікарські комісії також можуть створюватись при державних та комунальних закладах охорони здоров'я. По суті, мова йде про те, що після прийняття закону ВЛК в Україні почнуть працювати при звичайних райлікарнях та поліклініках.

Доньку Алли Пугачової Орбакайте та Микиту Преснякова в рф перевірять на донати ЗСУ: "Недостатньо патріотична".

Ігор Ніколаєв та Христина Орбакайте, кадр з виступу
Ігор Ніколаєв та Христина Орбакайте, кадр з виступу

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Стало відомо, що слідчий комітет рф отримав звернення із необхідністю перевірки Крістіни Орбакайте та її старшого сина Микити Преснякова... нібито через те, що вони донатили на ЗСУ. Заявники паралельно до цього вимагають конфіскації квартири співачки в центрі столиці, переданої їй від Алли Пугачової. Можливо, вони дуже образилися на вихід Орбакайте на сцену з Ігорем Ніколаєвим у синьо-жовтих костюмах. А ще, як виявилося, Микита Пресняков успішно уникнув мобілізації та виїхав до США, отримавши там ПМП. Якщо підозри підтвердяться щодо донатів на ЗСУ, заявники вимагають конфіскації 105-метрової квартири, переданої Пугачовій Орбакайте в 2014 році.

ЗСУ майже знищили елітний спецназ ГРУ рф: поповняти втрати Кремлю доведеться 10 років

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Українські захисники ліквідували на території України близько 90-95% елітних бійців спецназу ГРУ Росії. На поповнення втрат Кремлю знадобиться до 10 років. Про це інформує популярне американське видання The Washington Post, посилаючись на дані, що витекли в мережу секретних документів США. Зазначається, що російське командування зробило надто високі ставки на спецназ і задіяло його у складі передових піхотних формувань, яким ЗСУ завдали суттєвих втрат на полі бою. За оцінками США, чотири з п'яти бригад спецназу ГРУ росії зазнали серйозних втрат.

В Україні дешевшають яйця, але сильно подорожчала свинина: що буде з цінами далі

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

В Україні знизилися ціни на курячі яйця, але серйозно подорожчала свинина, а також молочна продукція і борошно. Що буде з цінами надалі. Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив, що порівняно з 2022 роком в Україні сильно подорожчали яйця, свинина та молочні продукти. Курячі яйця стали рекордсменами з подорожчання, а сприяли цьому кілька факторів: вирішення птахофабрик, енергетична криза та інфляція. За даними Мінагрополітики, цінники на яйця вже знизилися на 7%, а ближче до кінця весни почнуть падати ціни і на інші продукти, зокрема м'ясо.

"Я партизан...": путінський актор Михайло Пореченков "відкосив" від війни, хоча раніше так рвався

Путинський актор Пореченков, скріншот: YouTube
Путинський актор Пореченков, скріншот: YouTube

Свого часу, до війни, приблизно в 2000-х роках певну популярність навіть в Україні російський актор Михайло Пореченков, вирішив зізнатися, що з нього нікудишній солдат. Сам актор вирішив "злиняти" від теми мобілізації в росії, і назвав себе "партизаном". Нібито актора вже має проблеми зі здоров'ям і на фронті від нього не буде користі. Про це актор заявив в ефірі однієї з російських радіостанцій. За словами путінського актора, з військового обліку його було знято за віком, навички професійного військового не мають, тому не бачить жодного сенсу їхати на фронт добровольцем, оскільки особливої ​​користі від нього там не буде.