Українці для доставки та отримання посилок можуть скористатися не лише послугами пошти, а й поштоматом. Це зручний спосіб, які економить гроші і час, але все ж таки має свої недоліки.

Для відправлення чи отримання посилки поштоматом клієнтам не потрібно надавати документи та стояти у черзі. Знадобиться лише мобільний телефон та додаток. Проте, користуючись такою послугою, людина не може перевірити зміст посилки до моменту остаточного отримання.

Поштомат Нової пошти. Фото: Yоutube
Поштомат Нової пошти. Фото: Yоutube

Це означає, що не можна оглянути заздалегідь і відправити назад товар, який не підійшов одержувачу, адже поштомат працює тільки в один бік без переадресації. Але навіть із такої ситуації є вихід, як підказали у Держспоживслужбі.

Якщо ви виявили, що товар пошкоджений або не укомплектований, ви можете зв'язатися з продавцем та вимагати:

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще
  • пропорційного зменшення ціни товару;
  • доукомплектування товару у розумний термін чи заміну некомплектного товару на комплектний;
  • відмовитися від договору та вимагати повернення сплаченої грошової суми.

Якщо ж продавець відмовляється виконувати умови, питання можна вирішити у досудовому (претензійному) порядку. Для цього слід написати листа про порушення прав за юридичною адресою місцезнаходження продавця товару або його електронною адресою. Якщо це не змінить ситуацію, слід звернутися до суду.

"Відповідно до статті 22 Закону №1023 захист прав споживачів, передбачених законодавством, здійснюється судом. При задоволенні вимог споживача суд одночасно вирішує питання про відшкодування моральної (немайнової) шкоди. Споживачі звільняються від сплати судового збору, пов'язаним із порушенням їх прав", - розповіли у Держспоживслужбі.

суд,фото: google
суд,фото: google

Нагадаємо, долар по 37: українцям радять ловити момент в обмінниках, поки є можливість

Раніше ми писали, українцям нагадали про важливі вимоги під час загальної мобілізації