Роботодавці готові підвищити зарплати українцям лише на 5-20 %, мінімальну зарплату можуть підвищити у разі прийняття законопроєкта.

Раніше уряд заявляв, що мінімальна зарплата підвищуватися не буде, і у 2023 році залишиться на рівні 6700 грн. Але у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт 8431, у якому йдеться про підняття рівня мінімальної зарплати протягом поточного року. Про це розповіла юрист на каналі "Юридична барахолка".

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Варто зауважити, що кумулятивний рівень росту цін за 2022 та 2023 роки за прогнозами НБУ складе 45,3%. Тобто мінімальна зарплата мала б становити 9444 грн для того, щоб компенсувати подорожчання товарів та послуг.

Відповідно до законопроєкту, в результаті трикратного підвищення на 1 жовтня мінімалка мала становити 8918 грн.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Щодо середньої заробітної плати, то портали для пошуку роботи публікують дані в межах 16-17 тисяч грн.

У опитуваннях, які проводили різноманітні майданчики, в середньому 60% роботодавців планують підвищити зарплати своїм робітникам. Найперше зарплати піднімуть в тих галузях, від яких залежить відновлення України. Серед них медицина, енергетика, будівництво, військово-промисловий комплекс, агропромисловий комплекс. Роботодавці слідкуватимуть за тим, щоб їхні зарплати залишались конкурентними. Завдання – зберегти колектив.

Планують підвищувати зарплати у межах 5-10%. Із зарплатою у 20 тис. грн можна очікувати на надбавку в розмірі всього 1-2 тис. грн. Проте для деяких співробітників надбавка може бути більш суттєвою. Близько 14% роботодавців планують підняти зарплати до 20%. Тобто із зарплатою у 20 тис. грн надбавка може бути на рівні 4 тис. грн.

Нагадаємо, ми писали, що абоненти Vodafone скаржаться, що платять гроші, але залишаються без обіцяних послуг.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям підвищать зарплати, розмір залежить від області.

Також "Знай.ua" інформував, як українцям отримати у спадок майно з окупації: нюанси та необхідні документи.