17 квітня до Верховної Ради було подано законопроект про впровадження системи накопичувального пенсійного забезпечення №9212.

Основна мета цього законодавчого акту полягає у розвантаженні солідарної пенсійної системи та забезпеченні великих виплат майбутнім пенсіонерам.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Станом на жовтень 2021 року, згідно з даними ПФУ, в системі обов'язкового держпенсійного страхування було застраховано 12,17 мільйона осіб, з яких 9,75 мільйона працівників за наймом та 1,35 мільйона підприємців. Кількість пенсіонерів сягала 10,9 мільйонів осіб.

Запровадження накопичувальної пенсійної системи вважається критично необхідним рішення народних депутатів. Працівники згодом, якщо законопроект буде ухвалено, будуть зобов'язані щомісяця сплачувати внески до недержавного пенсійного фонду. Аналогічні внески здійснюватимуть і роботодавці.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Таким чином, після виходу на пенсію, людина матиме право на одержання двох пенсій – гарантованої державної солідарної та індивідуальної накопичувальної.

Такий підхід має на меті покращити матеріальне становище майбутніх пенсіонерів та забезпечити стабільність пенсійної системи країни. Як буде насправді – досі невідомо.

Нагадаємо, у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує

Як повідомляв "Знай.ua", українців навчили, як отримати пенсію за період безробіття: обирати потрібно самому

Знай.ua писав, субсидія та авто: українцям підказали, як не втратити допомогу на оплату комуналки