Журналістське розслідування про голову податкового комітету парламенту Данила Гетманцева, якого недолюблює більшість українців, виявило що він має тімний зв'язок з ексочільником "Укравтодору" Демішканом.

Розповідається про корупційні схеми "Укравтодору" часів Януковича та зв'язки його голови Володимира Демішкана з Гетманцевим. Також, розслідувачі розповіли, як Гетманцев представляв інтереси Демішкана.

Данило Гетьманцев, фото: delo.ua
Данило Гетьманцев, фото: delo.ua

У повідомленні йдеться, що голова парламентського податкового комітету любить повторювати, що знає усі можливі податкові схеми "як у межах податкового поля, так і поза ним". Тобто знає, як ухилятися від податків та як із цим боротися. Журналісти припускають, що ці схеми йому відомі з власного досвіду.

Данило Гетманцев. Фото:Twitter
Данило Гетманцев. Фото:Twitter

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ще за часів Януковича одним із осередків "дерибану" бюджетних коштів був "Укравтодор" на чолі з популярним персонажем антикорупційних розслідувань Володимиром Демішканом (приятелем Януковича). Як із ним пов'язаний "податківець" Данило Гетманцев? — йдеться у повідомлені.

У розслідуванні розповідаєься, що за очільництва Демішкана 2 компанії - "Дор-Строй" і "Юнікобуд" - "натендерили" близько 1,5 мільярда. А бувало й таке, що контракти на десятки мільйонів дарувалися взагалі без тендеру. Бо співзасновницею обох компаній була дружина Демішкана.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Пізніше ці компанії почали переоформлювати та розширювати, створюючи "матрьошки" в Британії та на Кіпрі. Звісно, журналісти вже тоді говорили про корупційні схеми. У 2012 році виявилося, що інтереси двох британських контор представляв... особисто Гетманцев.

А довіреність на британські фірми була видана Гетманцеву ще у 2010 році. Також у жовтні 2010 року компанія Гетманцева отримала контракт на юридичне обслуговування всього "Укравтодору".

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

І так, він каже, що не пам'ятає, які обов'язки виконував, обслуговуючи бізнес Демішкана.Цей бізнес за документами був хронічно збитковий. А немає прибутку – не треба платити податок на прибуток. Навіть суд визнав бухгалтерку винною в заниженні податку на прибуток на 7 мільйонів і ще ПДВ на майже 4 мільйони. І це лише за листопад 2012 року. — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали, що бізнес в Криму, який всі 9 років наповнював бюджет рф: журналісти розкрили правду про Гетманцева.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям підвищать зарплати, розмір залежить від області.

Також "Знай.ua" інформував, українським водіям потрібно готуватися до подорожчання пального.