Для всіх наших дорогих читачів, які під час походу до магазину уважно стежать за цінниками на головних соціальних продуктах харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на приправи, без яких страви будуть прісними - на сіль та цукор.

Цінники на сіль, у період із березня по квітень - знизилися, а ось цукор у торгових мережах трохи подорожчав.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише видання "Хвиля".

"Артемсіль" випустив партію солі. Фото: United24
"Артемсіль" випустив партію солі. Фото: United24

Вартість солі

Згідно з відкритою інформацією, середня ціна солі у супермаркетах у квітні склала 30,75 грн./кг. А ось у березні вона становила 32,28 грн/кг. Важливо відзначити той факт, що різко вартість солі в Україні почала зростати після закриття найбільшого заводу Артемсоль через бойові дії. На сьогоднішній день вартість кілограма солі майже зрівнялася з вартістю цукру.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Ціни на сіль, скріншот: Minfin
Ціни на сіль, скріншот: Minfin

Вартість цукру

А ось ціни на солодкий продукт не змогли потішити покупців. Ціна на цукор у супермаркетах у квітні порівняно з березнем зросла на 2 коп. – 33,90 грн./кг порівняно з 33,88 грн./кг минулого місяця. Також зазначимо для довідки той факт, що рівно рік тому ціна на кілограм цукру була на рівні 26,50 грн.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Нагадаємо, закуповуємося на салати: в Україні подешевшали помідори, як змінилися цінники.

Раніше повідомлялося, вже і у свята не дозволиш: в Україні дорожчають плавлені та тверді сири.

Також, дороге задоволення: українцям показали, що відбувається з цінами на овочі та фрукти.