Українці вже давно не марять бажання відродити СРСР, хоча залишаються громадяни, які постійно згадують, як у ті роки було класно – яке морозиво було смачне, газування та багато іншого.

Не секрет, що за радянських часів харчові продукти виготовляли із натуральних складових (хоча ми й розбирали). Однак, не всім відомо, що це правило не завжди належало до такого популярного напою, як пиво, який не завжди відрізнявся відмінною якістю.

СРСР, скріншот: Youtube
СРСР, скріншот: Youtube

Зокрема, варіння пива в СРСР базувалося на стародавніх технологіях, які не зазнали змін з часом їхнього відкриття.

Для приготування пива використовували найкращі природні інгредієнти: хміль, солод та чисту воду.

Популярні новини зараз
Доведеться ще померзнути: коли повноцінно стартує опалювальний сезон Під ударом зарплати, пенсії та стипендії: хто може втратити до 70% виплати Сніг, туман та потепління: погода у листопаді буде непередбачуваною Платити доведеться всім: в Україні готують додатковий податок
Показати ще

У торгових точках, де продається пиво, або у барах, його розливали у скляні пляшки об'ємом 0,33 чи 0,5 літра.

Цікаво, що напій наливали у пляшки лише до середини. Решта місць залишалася для газу, який додавався перед закриттям кришок.

Паспорт СРСР. Фото: скрін youtube
Паспорт СРСР. Фото: скрін youtube

Характерною рисою радянського пива було його розведення водою двічі: спочатку це робив водій, який віз пиво, а потім продавці.

Також його свідомо розводили водою, щоб зменшити міцність. Зазвичай воду додавали у пропорції 1:1 або 1:25.

Нагадаємо, жодного ідеального "пломбіру" в СРСР не було: що підмішували в морозиво та сметану

Як повідомляв "Знай.uа", шкідливі звички з СРСР, про які давно настав час забути: кожен українець з ними стикався

Знай.ua писав, українці практично остаточно відмовилися від ідеї відновити СРСР - результати опитування вражають