З 19 квітня Нова пошта запровадила деякі обмеження для своїх клієнтів. Так, відділення компанії скасували відправлення харчових продуктів в країни Європейського союзу.

Зазначається, що нові правила з'явилися через обмеження з боку Польщі на імпорт та транзит деяких продовольчих товарів з України. Про це повідомила пресслужба Нової пошти.

Нова поште. Фотo: Youtube
Нова поште. Фотo: Youtube

Уряд Польщі ввів тимчасові обмеження на імпорт та транзит низки продовольчих товарів з України — цукру, зернових, кондитерських виробів, фруктів, овочів, переробленої плодово-овочевої продукції тощо. Тому Нова пошта тимчасово не приймає будь-які продукти у складі міжнародних посилок, які прямують до ЄС. Ми чекаємо на подальші роз’яснення урядів Польщі та України для уточнення можливих термінів відновлення таких відправок, йдеться у повідомленні.

Що саме заборонили:

  • цукру;
  • зернових;
  • кондитерських виробів;
  • фруктів;
  • овочів;
  • переробленої плодово-овочевої продукції.

"Нова Пошта". Фото: скрін youtube
"Нова Пошта". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Варто сказати, що і в межах України існують заборони. Наприклад НП не приймає продукти харчування, що вимагають спеціального температурного режиму або з терміном придатності до 5 діб, а також заморожені продукти та ягоди.

Також неможна переслати посилкою грошові кошти/знаки, зокрема іноземну валюту, цінні
папери, банківські золоті зливки. Також відмовлять у відправленні зброю та боєприпаси.

Не дозволяється пересилати живих тварин, небезпечні речовини, такі, як канцерогени, акумулятори всіх типів, лампи, світильники, балони/ картриджі/ вогнегасники, та пероксиди водню.

Нагадаємо, ми писали, які продукти харчування можна відправляти "Новою поштою": українцям буде корисно дізнатися.

Як повідомляв "Знай.ua" "Нова пошта" зробила важливу заяву про графік роботи відділень: "У понеділок...".

Також "Знай.ua" інформував, Нова пошта пощадила гаманці українців і тепер за одну послугу можна не платити: що змінилося.