Не дивлячись на велику кількість переселенців як внутрішніх, так і тих хто виїхав закордон, дуже багато сімей перебуває на сьогодні у зоні активних бойових дій.

Люди живуть без необхідних умов, ховаючись в підвалах, але навідріз відмовляються переїжджати. Хтось не має фінансової можливості, а комусь боляче покидати рідну домівку. Уряд прийняв зміни щоб мотивувати українців переїжджати з місць де ідуть активні бойові дії у більш безпечні місця.

Гаманець, фото depositphotos
Гаманець, фото depositphotos

Мінреінтеграції повідомило, що уряд підтримав зміни для вдосконалення механізму виплат особам, які евакуюються з небезпечних територій.

Гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджають спеціальними евакуаційними автобусами - як повідомляє Міністерство з питань реінтеграції.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Укрзалізниця, фото: Facebook
Укрзалізниця, фото: Facebook

Повідомляти про евакуацію потрібно завчасно до органів місцевої влади. Щоб вони змогли передати обласній військовій адміністрації списки та категорії осіб, які евакуюються.
Люди гарантовано отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого і 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

При отриманні коштів обов’язково необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, для осіб з інвалідністю – відповідний підтверджуючий документ.

Укрпошта розробляє програму верифікації осіб, які евакуюються, Щоб уникнути дублювання виплат або зловживань.

Український паспорт, фото "Знай.ua"
Український паспорт, фото "Знай.ua"

З питань евакуації й отримання грошової допомоги від держави можна звернутися на гарячу лінію кризового реагування: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Нагадаємо раніше, ми писали у яких випадках переселенців можуть позбавити виплати від держави: нагадування для ВПО

Як повідомляв портал "Знай.ua", тепер і зуби зробити, і на море поїхати: українцям підказали, як без черг та довідок збільшити пенсію

Також "Знай.ua" писав, що почекайте два місяці? Що робити, якщо допомогу для ВПО не виплачують